Barcelona World Race

Fa Nándor fáradhatatlan - még két versenyen indul az idén

Az eredeti program szerint folytatja felkészülését a jövő évi Vendée Globe szóló földkerülő versenyre Fa Nándor. A magyar hajós fizikailag erősnek érzi magát, a hajóról pedig mindent megtanult a 110 napos út során.

2015.04.21 11:54MTI

"Nehezebb volt felébredni, mint a hajón, mert a kényelmes ágy nagyon visszahúzza az embert" - nyilatkozott  kedden délelőtt Fa Nándor, aki társával, az új-zélandi Conrad Colmannal helyi idő szerint hajnali egy órakor futott be Barcelonába.

A 61 évével a mezőny legidősebbjének számító Fa Nándor elmondta, fizikailag jól bírta a megmérettetést.

"Kíváncsi voltam magamra, hogy ilyen idős fejjel mire leszek képes. De sikerült nagyon gyorsan visszaacélosodni, ha úgy tetszik, erősebb vagyok, mint valaha. Alapvetően szóló vitorlázónak tartom magam, s erre most is szükség volt, amikor Conrad vállsérülése miatt két hétig gyakorlatilag egyedül vittem a hajót" - mesélte, jelezve, ha eddig voltak is benne kérdőjelek a fizikális megterhelés miatt, ezután már optimistán tekint a jövőbe.

Az eredeti programban idén még két tengeri verseny szerepelt, a Rolex Fastnet Race és a Transat Jacques Vabre.

"Tartom magam az eredeti tervekhez. Az út során mindent megtanultam a hajóról, olyan tapasztalatokat szereztem, amilyeneket más tesztkörülmények között nem lehet. Végig jegyzeteltem, s továbbra is az a véleményem, hogy a Spirit of Hungary abszolút komoly eredményekre képes. Persze gondolkodás nélkül nem költhetjük a pénzt, mint esetleg más csapatok, de az ésszerűség határain belül mindent megteszünk a hibák kijavítására" - tette hozzá.

Fa Nándor közölte, még nem tudja, ki lesz a társa a következő két tengeri versenyen.

"Conrad nyitott a további együttműködésre, de neki is van külön programja. Még a jövő zenéje, kivel fogok hajózni."

A saját fejlesztésű és építésű Spirit of Hungaryről elmondta, a hajó Barcelonában marad, ott készítik fel a folytatásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.