Eltérő vélemények

Újpest polgármestere lehúzta az új szurkolói kártyát

A szurkolói kártya mostani rendszere teljesen ésszerűtlen, állítja Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt.

2015.03.14 08:37ma.hu

A polgármester szerint nem azzal van baj, hogy megpróbálják visszaszorítani a trágárságot, a rendbontást a stadionokból, hanem azzal, hogy ezeket a jelenlegi rendszer teljesen ésszerűtlenül próbálja kezelni - írta beszámolójában a rangado.hu.

"Abszurd, hogy két különböző csapat szurkolói nem ülhetnek le egy szektorba. Azért küzdök, hogy életszerű legyen a szabályozás, életszerű legyen a működés. A szurkolói kártyáról sem azt mondom, hogy nem lehetne egy jól működő rendszer, hozzáadott értékkel. De ahogy mondtam, az Újpesten élő, Győr-szurkoló, így Győr Klubkártyával rendelkező barátommal nem tudunk kimenni az Újpest nem Győr elleni hazai meccsére, mert külön szektorba kell ülni. Ha ez nem idiotizmus, akkor nem tudom, hogy micsoda" - foglalta össze az új szurkolói kártyával kapcsolatos véleményét.

Wintermantel azt is elmondta, hogy az újpesti csapat kapta a legtöbb büntetést az élvonalban, ami viszont nem csak a klub hibája, ugyanis az MLSZ már-már a szólásszabadságot is sérti intézkedéseivel. "Nagyon úgy látszik, hogy ez teljesen öncélú, semmilyen rendszer nincsen benne. Hol igen, hol nem büntetnek. Például ott volt a tavalyi, újpesti győzelemmel záruló kupadöntő, amit az MLSZ rendezett. Ott is volt sok rendezői hiányosság, ott is voltak bekiabálások, de akkor az MLSZ nem büntette meg saját magát a rendezési hiányosságok miatt" – jegyezte meg a Reggeli Start stúdiójában Szombathy Pálnak.

A polgármester az Újpesttel kapcsolatos korábbi MLSZ-vizsgálatról is beszélt, melyből kiderült, rengeteg pénz tűnt el a klub akkori kasszájából, ám érdekes módon ezt az ügyet a szőnyeg alá söpörte a szövetség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.