Stadionbezárás

A versenyszabályzat szerint nem korlátozhatja a szurkolókat az Újpest

Az Újpest FC nem korlátozhatja a szurkolókat a belépésben, noha a klub egy csütörtökön megjelent közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy újabb rendbontás esetén bezárja a Szusza Ferenc Stadiont.

2015.02.26 19:36MTI
Fotó: ujpestfc.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján olvasható versenyszabályzat szerint a "pályaválasztó köteles a mérkőzés megtartásához szükséges valamennyi engedély megszerzéséről gondoskodni", valamint az "éves biztonságtechnikai és pályahitelesítési jegyzőkönyvben megállapított nézőszámot (hazai és vendégszurkolók külön-külön feltüntetve) a rendező sportszervezet nem korlátozhatja". A szabályzat alapján egyedül hatósági intézkedés, illetve az illetékes labdarúgó-szövetség fegyelmi határozata nyomán lehet kivételt tenni.

Az Újpest - a honlapján megjelent közlemény szerint - mindent megtesz azért, hogy "a negatívan megnyilvánuló szurkolóit az egyesület érdekeinek figyelembevételére ösztönözze", ezért azon van, hogy a nem kívánt cselekmények stadionon kívül maradjanak. A fővárosiak közleményükben stadionbezárást helyeztek kilátásba abban az esetben, ha szurkolóik miatt újabb büntetéseket kapnak - erre azonban úgy tűnik, nincs lehetőségük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.