Víz alatt

Rekordmezőny a hétvégi egri uszonyosúszó világkupán

Az idei legrangosabb hazai búvárúszó versenyt rendezik a hétvégén Egerben: a X. CMAS uszonyosúszó világkupán 20 ország 360 sportolója indul.

2015.02.26 01:30MTI

Szerdai közleményében a hazai szövetség jelezte, hogy a verseny világszinten is kiemelkedő, mivel még soha ilyen sok nemzet képviselői nem vettek részt egyetlen világkupán. A magyar versenyzők célja megismételni a tavalyi jó szereplést: akkor a felnőttek között négy arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek.

Egerben rajthoz állnak a hazai legjobbak, köztük az egyformán világ- és Európa-bajnok Senánszky Petra, Kanyó Dénes és Kosina Gergő, és immár a felnőttek között indul a tavalyi junior világbajnok Kardos Laura, illetve az ugyanott vb-bronzérmes Balogh Máté.

A pénteki regisztrációt és edzést követően szombaton és vasárnap egész nap zajlanak majd a versenyszámok. A hazai vk-val egyúttal megkezdődik a kvalifikációs sorozat az idei világversenyekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.