Uszonyos és búvárúszó Eb

Székely Lilla újabb aranyat nyert!

Megszerezte második aranyérmét Székely Lilla az uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon, az olaszországi Lignanóban.

2012.08.20 10:24ma.hu
Fotó: Vörös Nándor

Székely Lilla a szombati formáját vasárnapra is átmentette. A magyar uszonyos és búvárszó-válogatott egyik húzóembere a lignanói Európa-bajnokságon megszerezte a második aranyérmét.

Székely ezúttal az 50 méteres uszonyos felszíni úszásban lett Európa-bajnok úgy, hogy országos csúcsot javított. Az olaszországi kontinensbajnokságon kétszer is a dobogó legfelső fokára álló versenyező elmondta, hogy jól sikerült a felkészülése.

„Éreztem, hogy jó formában vagyok, de főleg a szombati Európa-csúcsra nem számítottam. A fő célom az, hogy a jövő évi Világjátékokra kvalifikáljam magam, és ott a lehető legjobbat produkáljam” – nyilatkozta Székely Lilla.

Vasárnap Ócsai Dorottya 800 méteres búvárúszásban, Kanyó Dénes 200 méteres uszonyos úszásban (országos rekordot javítva) lett bronzérmes, akárcsak a Székely Lilla, Senánszky Petra, Debreczeni Hajnalka és Károlyi Csilla alkotta női 4X200-as váltó.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.