Légfegyveres ob

Meglepetés a női pisztolyosoknál

Meglepetésre Almássy Dóra nyerte meg a női pisztolyosok versenyét a százhalombattai 10 méteres sportlövő országos bajnokságon, megelőzve az Európa-bajnoki induló Csonka Zsófiát, Tobai-Sike Renátát és Nemes Adriennt.

2015.02.07 18:25MTI

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 40 lövéses alapverseny Nemesnek sikerült a legjobban, 383 körös eredménye nemzetközi szinten is jónak számít. Mögötte a tavalyi világbajnokságon ebben a számban ötödik, s már olimpiai kvótás Tobai-Sike végzett 380-nal, míg Almássy és Csonka egyaránt 373 körrel került döntőbe.

A fináléban, melyben mind a nyolc versenyző tiszta lappal kezdett Almássy, az UTE lövője 20 lövés után 6 tizedkörrel előzte meg Csonka Zsófiát, míg a harmadik helyen Nemes, a negyediken pedig Tobai-Sike végzett.

A női légpisztoly volt a szombati nap egyetlen felnőtt versenye, a férfi puska és pisztoly, illetve a női puska számokat vasárnap rendezik.

Eredmények:
női légpisztoly:
1. Almássy Dóra (UTE) 194,6 kör
2. Csonka Zsófia (PSN Zrt.) 194
3. Nemes Adrienn (KSI) 173,9

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.