Légpisztolyosok

Parasportlövő-vb: riói kvótát szerzett az ezüstérmes Dávid Krisztina

Dávid Krisztina ezüstérmes lett a németországi Suhlban zajló parasportlövő-világbajnokságon a légpisztolyosok versenyében, ezzel első magyar parasportolóként szerezte meg a riói paralimpiai kvótát.

2014.07.20 20:33MTI

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vasárnapi tájékoztatása szerint a szám magyar világcsúcstartója a harmadik legjobb eredménnyel jutott a nyolcas döntőbe, ahol minden résztvevőnek törölték a selejtezőben elért eredményeit.

A kieséses rendszerű fináléban a magyar sportoló remekül tartotta magát és a második helyen végzett, így első magyarként szerzett kvótát a 2016-os játékokra. Dávid a verseny után elárulta, egy korábbi sérülése miatt nagyon fájt a keze, most is jegelni kell, emiatt alig bírta tartani a fegyvert.

"A riói részvételi jog kiharcolása azt jelenti, hogy lekerült egy nagy teher a vállamról, a hátralévő két évben nem nehezedik rám semmilyen nyomás a versenyeken. Londonba az utolsó utáni pillanatban jutottam ki, most elsőre sikerült, a mostani helyzet sokkal jobban tetszik" - mondta Dávid. A vb július 26-ig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.