Lehetőség

Válasszon téli sportágat a Műjégpályán!

Január 18-án rendezik meg a téli Sportválasztót a Városligeti Műjégpályán. A helyszínre ellátogatóknak sportszakemberek segítenek téli sportolási lehetőséget választani.

2015.01.05 15:26Havariapress
Fotó: Facebook/Téli Sportágválasztó

A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda és az Országos Egészségfejlesztési Intézet közös szervezésében megrendezésre kerülő Téli Sportágválasztón megjelenő sportágakat minden esetben sportszakemberek, edzők képviselik. Ők mutatják be az adott mozgásforma lényegét, s információt adnak a sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.

A jégpálya elkerített 2 ezer négyzetméteres jégfelületén és a mellette található gyakorló jégpályán az érdeklődők mindjárt ki is próbálhatják a jégkorongozást, a korcsolyasportokat, a curlinget, a bandy-t, a bobozást, a versenyszánkózást, a szkeletont és akár a jégvitorlázást is. A jégpályák mögötti 10 ezer négyzetméteres betonos felületen, a letelepített műanyag pályákon mindenki tesztelheti magát síelésben, snowboardozásban, sífutásban és biatlonban is, de még a kutyaszánhúzást is ki lehet próbálni. A szervezők abban is segítséget nyújtanak, hogyan lehet futni, biciklizni, túrázni télen, felkészülten, biztonságosan. A rendezvényen magas színvonalú bemutatókat is megtekinthetnek a látogatók, s nem hiányoznak majd a neves sportszemélyiségek sem, akikkel együtt is lehet sportolni a jégpályán.

A Téli Sportágválasztó rendezvény csatlakozott a World Snow Day kampányhoz. A Nemzetközi Síszövetség világméretű kampánya - mely a téli sportok népszerűsítésére jött létre - immáron negyedszer kerül megrendezésre, és a csatlakozó országok száma 2015-ben újabb rekordot döntött. Így január 18-án a világ közel 40 országában egyszerre űznek majd téli sportokat a fiatalok, családok.

A Téli Sportágválasztó rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, további információ a www.telisportagvalaszto.hu oldalon található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.