Sportolóink (is) segítenek választani

Ma kezdődik a nagy sportágválasztó

A hét végén immár hatodik alkalommal tartják meg a Budapesti Nagy Sportágválasztót, amelynek keretében majd' 80 sportágat próbálhatnak ki a gyerekek egyazon helyszínen, edzők és élsportolók tanácsait követve, díjmentesen.

2010.05.14 10:45ma.hu

A Felix Promotion által képviselt sportolók kis csapata – Benik Balázs, Dzsudzsák Balázs, Rédli András és Szabó Krisztián – is részt vesz a rendezvényen, mert mindannyian fontosnak tarják, hogy a fiatalok minél hamarabb elkezdjék a rendszeres testmozgást, s természetesen mindannyian a saját sportáguk mellett kampányolnak.

Benik Balázs, rali- és terepraliversenyző: - Van egy felfedezettem, Havasi Joci, aki nyolcévesen vezeti a gokart szakág Easykart világbajnokságát, s az ő példája mutatja, hogy az ember ilyen fiatalon is lehet sikeres. Joci jóformán azóta autózik, amióta járni tud, s nálam sem volt ez másként – szóval érdemes már egészen fiatalon elkezdeni a gokarozást.

S nemcsak az élvezeti értéke miatt, hanem azért is, mert gyerekként felelősségérzetre tanít a gokart, a biztonságos közlekedéshez pedig jó alapokat ad. Arról nem beszélve, hogy később a ralipályán mennyire hasznos a gyerekként szerzett rutin.

Dzsudzsák Balázs, labdarúgó:
– A labdarúgás még mindig a legnépszerűbb és legszerethetőbb sportág nálunk, még akkor is, ha itthon mostanában hiányoznak is a sikerek. A kisgyerekek többségének az álma, hogy sztárfutballista legyen, talán azért, mert focizni mindenhol lehet, nem kell hozzá gazdagság, nincsenek megkülönböztetések, csak a tehetség és persze a szorgalom számít – ha ez a kettő megvan, megnyílnak a kapuk. S azt mondom, fontos, hogy a lehető leghamarabb elkezdjenek sportolni a gyerekek, hiszen az alapokat le kell tenni.

Jó, ha már hat-hétéves korban a labdarúgással foglalkozik a gyerek – persze, nem napi szinten, hiszen az nem fér bele, de nem baj, ha már akkor úgy gondolkodik, focista szeretne lenni...

Rédli András, párbajtőröző:
- A legfontosabb, hogy a gyerekek egészséges életmódra nevelődjenek és jó közösségbe kerüljenek. Ez minden sport alapja. S célszerű fiatal korban elkezdeni, hiszen hosszú távon a sportnak az élet egyéb területeire is hatása van. Ami engem illet: imádok sportolni, s természetesen a legjobban a vívást szeretem, amely rendkívül összetett sport, kötélidegek kellenek hozzá, jó fizikai felkészültség és persze küzdeni tudás.

Mindent megmozgat: az idegrendszert, a lábat, a szívet, mindent. S nem elhanyagolható, hogy a vívás elegáns sport, nagyon jó a megítélése. S a gyerekek számára az is vonzó lehet, hogy ha az ember jól vív, akkor a sportága kapcsán bejárhatja az egész világot.


Szabó Krisztián, autókrossz-versenyző:
- Ha egy gyerek az autósportot választja, akkor vagy gokarttal, vagy autókrosszal kell kezdenie. Egyrészt azért, mert nemzetközi szinten ez a két legolcsóbb válfaja az autóversenyzésnek, másrészt nyolc-tízévesen még csak ezekben a szakágakban van lehetőség a száguldásra.

Mindkettő megadja az autóversenyzés alapjait.

A rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható!

Nyitvatartás: 9 és 17 óra között. Pénteken az előre bejelentkezett óvodákat, iskolákat várják, de 14 órától és szombaton egész nap sok szeretettel várják a családokat és nagyközönséget is!

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont Budapest, Maglódi út 12/A

További információ: Nagy sportágválasztó

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.