Gyógyíthatatlan betegséggel küzdött

Öngyilkos lett a MOB alelnöke

Leyrer Richárd főbe lőtte magát, ugyanis gyógyíthatatlan daganatos betegséggel küzdött, melyről decemberben szerzett tudomást.

2015.01.05 08:14ma.hu

Az öngyilkosságot választotta a leépülés helyett Leyrer Richárd (†66). A Magyar Kick-box Szakszövetség elnökének, a Nemzetközi Kick-box Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnökének holttestére szombat reggel otthonában találtak rá.

Családja a Blikknek megerősítette, hogy Leyrer Richárd főbe lőtte magát ugyanis gyógyíthatatlan daganatos betegséggel küzdött, melyről decemberben szerzett tudomást.

A mindig határozott, közeli ismerősei szerint igazi harcos sportvezető – aki nemcsak az íróasztal mögött, de a küzdőtermekben is hozzájárult a sportág magyar és nemzetközi sikereihez – nem tudta elfogadni, hogy ebben a küzdelemben esélytelen.

– A férjem egy kőszikla volt, nem tudta volna elviselni a kiszolgáltatottságot. Azt akarta, hogy így maradjon meg az emberek emlékezetében – mondta a Blikknek az elhunyt özvegye, Szabó Júlia, akivel 33 éve házasodtak össze.

– Leyrer Richárd szilárd elhatározását mutatja, hogy képes volt az ünnepeket és a szilvesztert is úgy eltölteni a családjával, hogy nem éreztette, ez lesz számára az utolsó. Szerettei ugyanis mit sem sejtettek a készülő tragédiáról.

– Az előző év végén közölték vele az orvosok a szörnyű hírt, de senkinek sem árulta el a családban, hogy rákos. Hálás vagyok a bátor tettéért, hogy nem hagyta szenvedni a szeretteit a betegség miatt – nyilatkozta felesége.

Az elhunytat, felesége mellett korábbi kapcsolatából született fia és családja gyászolja.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.