Elutasított fellebbezés

Véglegessé vált: 2016-ig nem igazolhat játékost a Barca

A spanyol bajnokságban második helyen álló klub ezzel nehéz helyzetbe került.

2014.12.30 11:47ma.hu

A FIFA korábban a hazai és nemzetközi átigazolásokból is egy évre kizárta a Barcelonát, mert a klub megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A büntetés végrehajtását felfüggesztették, mivel a Barca a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett.

A CAS azonban kedden reggel elutasította az FC Barcelona fellebbezését, és helyt adva a FIFA korábbi indoklásának, a katalán klubot kizárta a 2016-os átigazolásokból. A tiltás a most januárban kezdődő téli és a nyári időszakra vonatkozik.

A testület megállapította, hogy a Barcelona megsértette a kiskorúak védelme érdekében hozott szabályokat, és a fiatalokra vonatkozó regisztrációs szabályokat, írja közleményében a CAS. A katalán klubnak ezen kívül meg kell fizetnie 375 ezer Eurót (116 millió forint).

A spanyol bajnokságban második helyen álló klub ezzel nehéz helyzetbe került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.