Nyit a síaréna

Dübörögtek a hóágyúk Eplényben

Folyamatosan dolgoztak tegnap a hóágyúk az eplényi Nordica Síarénában. A síközpontban 28 hóágyú gyártotta a havat.

2014.12.28 04:30MTI, ma.hu
MTI Fotó: Nagy Lajos

A gépek azért dolgoztak csúcsrajáratva, hogy a legnépszerűbb, több mint egy kilométer hosszúságú sípályán átlagosan 30 cm vastag tömörített hótakaró legyen a reggeli nyitásra. Erre az időpontra 10 000 köbméter havat gyártanak.

A reggeli nyitást 10 órára módosították annak érdekében, hogy a nyitás előtt még meg tudják ratrakolni a pályát. Este nyolc óráig tartanak nyitva a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonóval, az 1-es csákányossal és a T1 felvonóval. Síelhető lesz az 1-es sípálya teljes hosszban, a T1-es tanpálya és valószínűleg az 1/b pálya is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.