Van, ahol hóágyúzással teszik használhatóvá

Síelők figyelem! Készen áll a bánkúti és eplényi pálya is

Beindult a síszezon a Borsod megyei Bánkúton, a bükki síparadicsomban - A havazásnak, és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően megnyílt az eplényi sípálya is.

2010.12.05 16:10MTI - Fotó: MTI

Szombaton sikerült két felvonót üzembe helyezni, és előkészíteni a pályákat, így vasárnap reggeltől már ezekkel a felvonókkal várják a téli sportok kedvelőit Bánkúton.

A hó kitűnő állapotú, mintegy 25 centiméteres a vastagsága - mondta a síközpont vezetője vasárnap az MTI-nek.

Kovács Zoltán
hozzátette: amíg az időjárás engedi, folyamatosan működnek majd a felvonók, és igény, illetve lehetőség szerint igyekeznek a munkával, hogy a többit is üzembe állítsák.

Megnyílt az eplényi sípálya - Fotó: MTI

Emlékeztetett arra, hogy idén veszélybe került a síszezon, mert ismeretlenek ellopták a légvezetékeket, és az alumíniumfüggesztékek egy részét is lefűrészelték a sícentrumban. A tolvajok jószerivel minden föld feletti és föld alatti kábelt elvittek.

A több mint két kilométernyi hosszúságú kábel, a hozzá tartozó kapcsolók és más berendezések pótlására a síklubnak nem volt anyagi forrása, de számos segítő és támogató jelentkezett, hogy pótolják a veszteséget.

A havazásnak, és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően megnyílt az eplényi sípálya.

Az érdeklődőket több mint egy kilométernyi kiválóan síelhető pályával várják, és üzembe helyezték a négyüléses felvonót, kinyitott a tanulópálya és a sí kölcsönző, valamint megkezdődött a hétvégi síoktatás.

A nyitó napon a kedvező időjárásnak köszönhetően telt házzal üzemel az eplényi síközpont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.