Christian Flühr a legjobb

Német férfi felállította a beltéri síelés világrekordját

A beltéri síelés világrekordját állította fel a német Christian Flühr a bispingeni sportcsarnokban.

2010.02.16 15:54MTI

A síelő 24 óra alatt több mint húszezer métert tett meg úgy, hogy ötszázöt alkalommal siklott le a pályán. Az emelkedőre nappal húzóliften (Schlepplift), éjszaka, illetve a kora reggeli órákban pedig ülőliften (Sessellift) utazott. A férfinak ez volt a tizenharmadik világrekordja.

A legutóbbit 2009 januárjában Tirolban és Bajorországban állította fel.

Akkor 24 óra alatt több mint 53 ezer métert tett meg sítalpakon a kösseni Unterberghorn és az oberaudorfi Hocheck nevű hegycsúcsoknál. Flühr egy évvel korábban a tiroli Ötz-völgyben 264 órán át tartó maratoni síeléssel írta be nevét a világrekordok könyvébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.