Több embert is csaknem halálra késelt

Hazahozták Thaiföldről a hetényegyházi késelés gyanúsítottját

Kiadatása után Ferihegyen átadták ma a magyar hatóságoknak azt a férfit, akit - korábban elfogott társaival együtt - azzal gyanúsítanak, hogy több embert is csaknem halálra késelt tavaly ősszel egy hetényegyházi szórakozóhelyen. A gyanúsított Thaiföldön bujkált - értesült a HavariaPress.

2010.02.16 13:04HavariaPress - Fotó: MTI

Kedden hajnalban érkezett Ferihegyre az a repülőgép, mellyel a 2008 októberében, az egyik hetényegyházi diszkóban történt vérengzés szökésben lévő egyik gyanúsítottját szállították haza. A gyanúsítottat a repülőtéren a Bács-Kiskun megyei rendőrök vették őrizetbe, majd Kecskemétre szállították. Onnan szerdán viszik a férfit Gyulára, hogy a városi bíróság döntsön előzetes letartóztatásáról.

A férfi már több mint egy éve bujkált Thaiföldön, azt követően, hogy társait a rendőrök a véres leszámolás kapcsán elfogták. A Kecskeméthez tartozó Hetényegyházán 2008. október 25-én hajnali két óra körül jelent meg egy késekkel és bárdokkal felfegyverkezett társaság a Kossuth utca egyik szórakozóhelyén. A mulatóban rátámadtak az egyik rendezőre, valamint egy ott szórakozó 34 éves orgoványi lakhelyű vendégre.

A támadás következtében az orgoványi férfi több szívtájéki szúrást és hasi, illetve vágott sérülést szenvedett; a rendező pedig alhasi szúrt sérülést szenvedett, illetve megszúrták a homlokán is. A nyomozás során először 6 férfi került előzetes letartóztatásba, majd a Bács-Kiskun megyei kommandósok Táborfalván fogták el a további gyanúsítottakat.

Az esettel kapcsolatban eddig össszesen 12-en kerültek előzetes letartóztatásba, de a mészárlást végrehajtó banda két feje megszökött. Egyiküket sikerült a thaiföldi hatóságokkal közösen elfogni - őt szállították most haza - a másikat azonban még keresik. A hetényegyházi vérengzést a Gyulai Városi Bíróság tárgyalja majd első fokon, mivel a Bács-Kiskun megyei testület elfogultság miatt továbbadta az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.