Elfogták a gyanusítottat

Román állampolgár késelt Győrött

Elfogták azt a 25 éves férfit, aki vasárnap hajnalban hasba szúrt egy 22 éves győri fiatalembert a város egyik diszkója előtt. A román állampolgárságú férfit emberölés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és előzetes letartóztatását indítványozták - közölte Szabadfi Árpád dandártábornok, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány csütörtökön sajtótájékoztatón a városban.

2008.10.09 18:36MTI

Közlése szerint az életveszélyesen megkéselt sértett életét az azonnali orvosi beavatkozás mentette meg. 

Horváth Csaba alezredes, győri kapitány az eset részleteit ismertetve elmondta: a sértett a hajnali órában egy ez idáig ismeretlen fiatal lánnyal kiment a szórakozóhely bejárati ajtajához beszélgetni. Az épületből meglehetősen ittas állapotban távozó gyanúsított meglökte az ajtóban álló lányt, amit a sértett szóvá tett. 

Az elkövető előrántott egy zsebkést és a pengét szó nélkül a sértett hasába szúrta, majd elmenekült a helyszínről. Elfogását követően a rendőrség megállapította, hogy a román állampolgárságú gyanúsított érvényes tartózkodási engedéllyel négy éve él Magyarországon és jelenleg segédmunkásként dolgozik egy üzemben. Kihallgatásakor a bűncselekmény elkövetését beismerte. A kést menekülés közben eldobta, az eszköz egyelőre nem került elő. 

Az emberölés kísérletének büntetési tétele 10-15 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. A rendőrség kéri annak a lánynak a jelentkezését, aki a bűncselekményt megelőzően a sértettel beszélgetett és szemtanúja volt a történteknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.