Ping és Pong

Asztalitenisz World Tour - Póta elődöntős Bangkokban

Póta Georgina öt szettben legyőzte kínai származású portugál ellenfelét, és ezzel bejutott a legjobb négy közé a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának egymillió dollár összdíjazású döntőjében, Bangkokban.

2014.12.13 14:25MTI
Fotó: archív

Az ITTF honlapja szerint az aktuális világranglistán 18., 29 éves Póta a két hellyel hátrébb rangsorolt, s nála hét esztendővel idősebb Yu Fuval csapott össze a szombati negyeddöntőben, s 1-1 után nagyszerűen játszva, 3-1-nél már az első mérkőzéslabdáját értékesítve nyert. A meccs 38 percig tartott.

Póta - aki az októberi világkupán a negyedik lett - vasárnap az Isikava Kaszumi-Fukuhara Aj japán párharc továbbjutójával találkozik majd a fináléba kerülésért, magyar idő szerint 8.30 órakor.

Eredmény:

női egyes, negyeddöntő:
Póta Georgina-Yu Fu (portugál) 4-1 (10, -7, 7, 5, 9)

A finálé egyéni küzdelmeiben mindkét nemnél 16-16 játékos állt asztalhoz, a WT-sorozat versenyein elért pontszámok alapján lehetett részvételi jogot szerezni, s Póta tizedik lett a nők rangsorában.

A Berlinben légióskodó magyar játékos pályafutása során először szerepelhet egyesben a döntőben. A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát.

A döntő első helyezettje 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30 ezer, a negyeddöntősöké 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.