Tehetség

Rózsa Csilla az év legjobb golfozója

Az ötkarikás műsorba visszakerült, s a 2016-os riói nyári játékokon ismét teljes jogú sportágként szereplő golf idei hazai legjobbjait, köztük az abszolút első Rózsa Csillát jutalmazta hétfőn a Magyar Golf Szövetség (MGSZ).

2014.12.08 18:36MTI

A hétfői díjátadó gálán Sugár András, az MGSZ elnöke úgy fogalmazott: "arra készülünk, hogy lehetőleg egy, de akár több versenyzőnk kijusson az olimpiára". Ezt segítheti elő a 2020-ig szóló sportágfejlesztési stratégia, amelynek eredményeként elérhető, hogy a versenysporttá erősödő magyar golf marketing szempontból is sikeres legyen - tette hozzá.

Az elnök külön méltatta Rózsa Csillát, aki nemcsak a junior lány kategóriában diadalmaskodott, hanem abszolút győztesként a 2014 legjobb golfozója díjat is kiérdemelte, miután idén megnyerte a korosztályos ob-t, az amatőrbajnokságot, s a magyar bajnokságot egyaránt, amellett számos külföldi viadalon is remekelt, s nemcsak az amatőrök, hanem a profik között is.

Ő az, aki a magyarok közül a legközelebb jár ahhoz, hogy olimpiai szereplő legyen. Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, aki aktívan golfozik is, köszöntőjében igen fontosnak nevezte, hogy régi-új sportágként a golf visszakerült az olimpiai programba.

"Meg kell ragadni ezt a lehetőséget" - szögezte le, hozzáfűzve, hogy bár nehéz a feladat, kitartó munkával lehet magyar résztvevője az olimpiának akár már Rio de Janeiróban.
2014 legjobb golfozója: Rózsa Csilla
Az év legjobb férfigolfozója: Szeberényi Máté
Az év legjobb női golfozója: Kiss Polett Karolina
Az év legsikeresebb klubja: Pannonia Golf & Country Club

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.