Ökölvívás, profi gála, Hamburg, Klicsko-Pulev

Kórházba kellett vinni Klicsko ellenfelét

Pulevet a mérkőzést követően arcközéptörés, felsőállkapocs-sérülések és erős agyrázkódás miatt kellett kórházba vinni.

2014.11.16 09:29ma.hu
freedigitalphotos.net/Simon Howden

Kiütötte szombat este Hamburgban az eddig veretlen bolgár Kubrat Pulevet az ukrán sztársportoló, Volodimir Klicsko, aki ezzel megvédte profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki címét. A bolgár ökölvívót a mérkőzést követően kórházba szállították.

A Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) 38 éves nehézsúlyú ukrán világbajnoka az ötödik menetben ütötte ki 33 éves ellenfelét. Az első menetben kettő alkalommal, majd a harmadik menetben is padlóra küldte.

Pulev arcközéptörést, felsőállkapocs-sérülést és erős agyrázkódást kapott.

Az ukrán ökölvívó pályafutása 66. profi találkozóját vívta, ez volt a 63. győzelme, ebből 54-et kiütéssel szerzett. Három veresége közül a legutóbbit több mint tíz éve, 2004 áprilisában szenvedte el, azóta szinte megszorítani sem tudták riválisai.

A 12 menetes címmérkőzést eredetileg szeptemberben tartották volna, ám Klicsko betegsége miatt el kellett halasztani az összecsapást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.