Vívó vk

Szász Emese aranyérmes Hszücsouban

A Vasas klasszis vívója "végigverte a világot", előbb orosz riválisokat búcsúztatott, majd az elődöntőben a londoni olimpia bajnokát, az ukrán Jana Semjakinát, a fináléban pedig a korábbi világranglista-első román Ana Maria Branzát győzte le.

2014.11.15 14:08MTI
freedigitalphotos.net/khunaspix

Szász Emese nagyszerű győzelmeket aratva megnyerte a női párbajtőrözők szombati világkupa-versenyét a kínai Hszücsouban.

A magyar szövetség honalapja úgy fogalmaz, hogy a Vasas klasszis vívója "végigverte a világot", előbb orosz riválisokat búcsúztatott, majd az elődöntőben a londoni olimpia bajnokát, az ukrán Jana Semjakinát, a fináléban pedig a korábbi világranglista-első román Ana Maria Branzát győzte le.

"Nagyon örülök a győzelemnek! Igazából nem gondolom, hogy kirobbanó formában vívtam volna, viszont az rendkívül jó érzés, hogy rendre meg tudtam csinálni azt, amit akartam." - idézte Szász Emesét a hunfencing.hu. A versenyző hozzátette: neki Ázsiában nem szokott menni a vívás, úgyhogy a "keleti kálváriája" is véget ért.

"Nagyon fontos győzelem volt, mert nem volt topformában, hanem taktikailag mutatott nagyon érett vívást" - értékelte a világranglista-vezető magyar teljesítményét Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző. Szász Emese a magyarok közül egyedüliként szerepelt a 64-es főtáblán. Vasárnap csapatversenyt rendeznek a kínai viadalon.

Eredmények (152 induló):
a 32 közé jutásért:
Szász-Sasarina (orosz) 15-6
a 16 közé jutásért:
Szász-Navarria (olasz) 15-14
nyolcaddöntő:
Szász-Sutova (orosz) 15-12
negyeddöntő:
Szász-Sivkova (orosz) 13-12
elődöntő:
Szász-Semjakina (ukrán) 15-13
döntő:
Szász-Branza (román) 14-9

Végeredmény:
1. Szász Emese,
2. Branza,
3. Semjakina és Logunova (orosz),...
68. Révész Julianna,...
74. Antal Edina,...
122. Várnai Vivien

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.