22 országból 152 nevezés

Kerekesszékes vívó vk: részvételi csúcs várható Egerben

A résztvevők számát és a mezőny erejét tekintve rekord születhet az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyen: péntekig 22 országból 152 nevezés érkezett be, Magyarországot huszonketten képviselik.

2014.11.07 19:45MTI

A Hotel Eger and Parkban november 21. és 23. között sorra kerülő Hungarian Openen a kínaiak kivételével az összes világklasszis ott lesz a Magyar Paralimpiai Bizottság pénteki tájékoztatása szerint.

A tét nagy, mivel a riói paralimpiai kvótákért is küzdenek a vívók, így vélhetően minden eddiginél többen lesznek Egerben.

A 2016-os nyári játékokra a világranglistán elfoglalt helyezés alapján lehet részvételi jogot szerezni. A kvalifikációs időszak szeptember végén, a varsói vk-versennyel kezdődött.

Mivel nagyon "sűrű" a mezőny, minden eredménynek nagy jelentősége lehet. Az egri versenyre a belépés ingyenes lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.