Elképzelhető

Hosszú akár minden számban rajthoz állhat a rövidpályás ob-n

Hosszú Katinka elképzelhetőnek tartja, hogy mind a 17 számban rajthoz áll majd az úszók csütörtökön kezdődő százhalombattai rövidpályás országos bajnokságán.

2014.11.05 16:01MTI
Fotó: Wikipédia

A magyar szövetség (MÚSZ) szerdai sajtótájékoztatóján a 25 méteres medencébe kiírt rövidpályás világkupa-sorozatot 69 éremmel, közte 51 arannyal záró és összetettben győztes úszó azt mondta, el sem hiszi, mennyit sikerült fejlődnie az elmúlt két és fél évben.

Hangsúlyozta: az ob-n nem a fiataloktól akarja elvenni a lehetőséget, hanem az a célja a bő programmal, hogy minél komolyabb terhelést kapjon. "A felkészülés szempontjából minden verseny minden egyes úszása fontos, s mivel ebben az évben még egy rövidpályás világbajnokság is lesz, az ob jó tréninglehetőség a számomra" - nyilatkozta a Vasas 25 éves úszója.

A vk-sorozattal kapcsolatban Hosszú arról beszélt, hogy a mezőny jóval erősebb, mint a 2012-es első széria idején, az pedig, hogy egyre több számban ugrik a medencébe, nagy kihívás elé állítja.

"Persze a terhet nem érzi a versenyző, mivel olyan sűrű a program, hogy nincs is idő gondolkodni az előző úszáson, máris jön a következő" - tette hozzá. Hosszú 994 ponttal nyerte az összetettet, sikeréért 389 ezer dollárt (96 millió forint) kapott, s úgy véli, minden dollárért megdolgozott.

"Azt remélem, hogy a fiatalok számára példa lehetek, kemény munkával ugyanis egyrészt győzni, másrészt pénzt keresni is lehet" - jelentette ki. Shane Tusup, Hosszú edzője és férje az előző két vk-szezonban nyújtott teljesítményt hihetetlennek, a mostanit pedig lenyűgözőnek nevezte.

"Számomra az a legnagyobb élmény, ahogyan látom, hogy Katinka úszóként és általánosságban sportolóként hogyan és milyen mértékben fejlődik, mindemellett a vk jó lehetőség a többi versenyre való felkészülésben" - mondta.

Kiss László szövetségi kapitány kiemelte: az ob a szezonzáró, decemberi, dohai rövidpályás világbajnokság válogatójának utolsó állomása lesz. A kapitány az idei Európa-bajnokságon szerepelt csapat mellett az ifjúsági olimpián is részt vett fiatalokat akarja elvinni a vb-re.

A százhalombattai ob szombati napján - amint azt a sajtótájékoztatón Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök elmondta - az olimpiai bajnok Székely Évát, Szőke Katót, Wladár Sándort, Rózsa Norbertet és Czene Attilát, valamint posztumusz egy mesteredzőt, Sárosi Imrét iktatják majd be ünnepélyes keretek között a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.