Sportegyetem

Karizmatikus vezetőt keresnek a TF élére

Sós Csaba tanszékvezető szerint szükség van egy karizmatikus vezetőre az újra önálló Testnevelési Egyetemen (TF).

2014.11.04 08:24MTI
Fotó: Facebook/Testnevelési Egyetem

A szakember, aki 2008 óta vezeti az úszás, vízi-és küzdősportok tanszéket, 2013 óta pedig a TFSE elnöki pozícióját is betölti, a tf.hu érdeklődésére elmondta, olyan rektor kell az intézmény élére, aki a szükséges változtatásokat véghez tudja vinni a jövőben.

"Bízom benne, hogy az önállóság lehetőséget teremt arra, hogy az új vezető meg tudja valósítani mindazt, amire a sportszakma minden résztvevőjének igénye és szüksége van. Ha ez megvalósul, a magyar sport az elkövetkezendő évtizedekben is hasonlóan sikeres lesz, mint amilyen a múltban volt" - jelentette ki.

A TF szenátusa csütörtökön hallgatja meg a két rektorjelöltet, Csende Zsoltot és Mocsai Lajost.

A TF-en 1987 óta órákat tartó Sós Csaba pozitív előrelépésnek nevezte, hogy a TF újra önálló lett, és bízik benne, hogy a testkulturális területen is változások lesznek.

"Ezalatt azt értem, hogy jelenleg a sport és a testkultúra az a terület, ahol nincs világosan meghatározva, hogy milyen munkakör ellátáshoz milyen minimális végzettség szükséges, kinek kell vagy lehet ezt ellenőriznie, mivel lehetne bizonyos helyzeteket szankcionálni" - tette hozzá.

Sós Csaba úszóként három olimpián vett részt, 1977-ben bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon. 1996 óta mesteredző, évtizedek óta a Magyar Úszó Szövetség elnökségének tagja, 2009-től a paraúszók szövetségi kapitánya, 1985 óta az FTC vezetőedzője. Évek óta az MTV úszás-szakkommentátora.

A 89 éves múltra visszatekintő TF 2000 januárjától a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kara lett. Az Országgyűlés idén július 4-én döntött a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról, ez alapján 2014. szeptember 1-től a TF Testnevelési Egyetem néven, önálló egyetemként működik tovább.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken jelentette be 21 felsőoktatási intézmény kancellári kinevezését, a TF gazdálkodásáért és üzemeltetéséért Genzwein Ferenc lesz a felelős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.