Megbízott vezetővel

Pár nap múlva önálló intézmény lesz a Testnevelési Egyetem

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbencz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt.

2014.08.28 10:47MTI
freedigitalphotos.net/adamr

A felsőoktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a Testnevelési Egyetem létrejötte a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi törvény alapján megy végbe, a vonatkozó kormányrendelet elfogadása a napokban megtörténik.

Jelezték: a rektori pályázat megjelenése a jövő hét folyamán várható, az új rektor december közepén léphet majd hivatalába, miután az intézmény szenátusa megválasztja.

Az átmeneti időszakra, szeptember 1-jétől az ideiglenes intézményvezetői feladatok ellátására Sterbencz Tamás, a Testnevelési és Sporttudományi Kar tanszékvezető egyetemi docense kapott megbízást - közölte az államtitkárság. Szél Ágoston, a SE rektora szerdán arról tájékoztatta az MTI-t: nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek (SE) a testnevelési kar szeptemberi leválása, sem az intézmény működése, sem a gazdálkodás szempontjából.

Szél Ágoston kiemelte: bíznak abban, hogy - bár erről a felsőoktatási törvény nem rendelkezik - a leválás jogutódlással történik majd, és a két egyetem azt örökli meg, ami a saját ügyeivel kapcsolatos.

Az intézményvezető kifejtette: a vagyonmegosztás nem okoz gondot, a vagyontárgyakról, ingatlanokról nincs vita.

Mészáros György, a kar leválásáért felelős rektori biztos azt mondta, a kar 96 oktatója és 161 nem oktatói státusban lévő alkalmazottja időben értesítést kapott arról, hogy az új munkáltatójuk a Testnevelési Egyetem lesz.

Megegyeztek a források megosztásáról is, az Emberi Erőforrások Minisztériuma is jóváhagyta, az induláshoz szükséges pénzügyi feltételek adottak lesznek. Az infrastruktúra és a kollégium működtetése megoldott - jelezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.