Női asztalitenisz vk

Póta a legjobb nyolc között

Póta Georgina legyőzte hongkongi ellenfelét, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a linzi világkupán, a női asztaliteniszezők idei egyik legrangosabb egyéni versenyén.

2014.10.18 15:34MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

A világranglistán 26., Berlinben légióskodó magyar játékos - a torna tizedik kiemeltje - szombaton is folytatta remek szereplését, miután a pénteki csoportmeccsek során mindkét ázsiai születésű riválisánál jobbnak bizonyult.

Szombati ellenfele, Li Ho Csing ugyan nála 12 hellyel előrébb áll a nemzetközi szövetség rangsorában, de ez nem látszott az asztalnál, az utóbbi időben nagyszerű formát mutató Póta ugyanis úgy nyert, hogy még szettet sem vesztett.

A 19.30 órától sorra kerülő negyeddöntőben az ugyancsak hongkongi Csiang Hua-jun vár a magyar játékosra. A vk-n húsz asztaliteniszező indult, a rangsor első nyolc helyezettjét kiemelték, a többiek pedig négy háromfős csoportban küzdöttek a főtáblára jutást érő első két helyért. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem.

Eredmény, nyolcaddöntő (a viadal honlapja alapján):
Póta-Li Ho Csing (hongkongi) 4-0 (2, 8, 9, 5)

A 29 éves Póta az európai Top 12-n elért hatodik helyével érdemelte ki a meghívást, és 2008 után másodszor vehet részt a versenyen. Azzal, hogy bejutott a legjobb nyolc közé, minden idők legjobb magyar eredményét produkálta. A linzi torna 150 ezer dollár összdíjazású, a győztes 45 ezerrel gazdagodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.