Remekeltek

Asztalitenisz Top 12: ifjúsági sikerek a kvalifikációs tornán

Remekeltek az ifjúsági korú játékosok az asztaliteniszezők felnőtt Top 12 bajnokságának kvalifikációs versenyén: a férfiak mezőnyében Majoros Bence, a nőknél pedig Imre Leila győzött.

2014.10.16 11:46MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban rendezett tornán 15 férfi és 16 női játékos állt asztalhoz. A csoportküzdelmekkel kezdődő, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódó viadalon a férfiak között a 17 éves, nyírbátori Majoros magabiztosan szerezte meg az első helyet, miután a döntőben 4-2-re felülmúlta a nála 28 esztendővel idősebb, Szegeden játszó Vitsek Ivánt.

A nők mezőnyében a szintén másodéves ifjúsági, kecskeméti Imre Leila diadalmaskodott, a fináléban 4-1-re verve Matastik Esztert (Postás SE). Nagy meglepetést okozott Hartbrich Leonie: a még a serdülők között szereplő, Stuttgartban játszó tehetség a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A kvalifikációs torna első három-három helyezettje vívta ki a jogot a november 19-20-án, ugyancsak az Ormai Csarnokban sorra kerülő Top 12-n való részvételre.

A résztvevők:
férfiak: Jakab János (Stockerau), Fazekas Péter (Celldömölki VVSE), Kosiba Dániel (Celldömölki VVSE), Lakatos Tamás (Saarbrücken), Szudi Ádám (TTC Bietigheim-Bissingen), Kriston Dániel (Szerva ASE Szécsény), Ecseki Nándor (Celldömölki VVSE), Szita Márton (TTC Frickenhausen), Magyar László (Waldegg Linz), Majoros Bence (Nyírbátori ASE), Vitsek Iván (Szegedi AC), Sebestyén Péter (Békési TE)

nők: Madarász Dóra (SVNÖ Ströck), Pergel Szandra (Budaörsi SC), Braun Éva (Postás SE), Szvitacs Alexa (Szekszárd AC), Nagyváradi Mercédesz (Postás SE), Tóth Kata (Szekszárd AC), Varga Tímea (Postás SE), Madacki Mirella (Szekszárd AC), Ambrus Krisztina (Postás SE), Imre Leila (Univer-Sport Kft.), Matastik Eszter (Postás SE), Hartbrich Leonie (DJK Sportbund Stuttgart) A ranglista-helyezése alapján indulásra jogosult Pattantyús Ádám, valamint Póta Georgina és Lovas Petra jelezte, hogy nem kíván élni a részvétel lehetőségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.