Magyar Teke Szövetség

Nyolcvan év alatt 368 érem a világversenyeken

A 80 éves Magyar Teke Szövetség kiemelkedő képviselőit díjazták pénteken.

2014.10.18 02:31MTI

Legeredményesebb versenyzőként díjat kapott Kovácsné Grampsch Ágota és Csányi Béla. Szövetségi kapitányként elért eredményeiért Hankó Györgyöt és Juhász Lászlót tüntették ki, a teke sportág legaktívabb népszerűsítője pedig Mohai Gábor és Borbély Tibor lett - szövetség tájékoztatása szerint.

Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke hangsúlyozta: fejleszteni, népszerűsíteni kell a magyar tekézést, valamint a jövőben meg kell teremteni az utánpótlás-nevelés alapjait is. Hozzátette, hogy rövid távú céljaik között szerepel egy olyan korszerű pálya építése is, amely világversenyek rendezésére is alkalmas lesz.

A pénteki ünnepségen elhangzott, hogy a 80 év alatt 28 világcsúcsot értek el és világversenyeken 368 érmet szereztek a magyar tekések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.