A kormány döntése értelmében

Olimpiai evezős és kajak-kenu pálya épülhet Csepelen

"Ismét fontos lépéshez ért a sportlétesítmény-fejlesztés."

2014.10.02 11:55MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Csepelen olimpiai evezős és kajak-kenu pálya épülhet a kormány döntése értelmében.

"Ismét fontos lépéshez ért a sportlétesítmény-fejlesztés" - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Vígh László sportberuházásokért felelős miniszteri biztos.

Hozzátette, olyan pályát akarnak építeni, amely nemcsak világ- és Európa-bajnokság, hanem akár olimpiai versenyek rendezésére is alkalmas lesz.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szeptemberben kijelentette, a MOB teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy Budapest pályázatot nyújtson be a 2024-es nyári olimpia megrendezésére.

Vígh László elmondta: a kormányhatározat arról szól, hogy az ő csapata, a két sportági szövetség, a csepeli önkormányzat és evezős klub alkotta munkacsoport kezdje meg a hetvenhektáros terület feltérképezését és tervezze meg a munkafolyamatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.