Mecsek-alja?

Csőd vagy marad az NBI? - a PMFC küzd...

"Az élvonalbeli csapatot működtető gazdasági társaság a csapat működési feltételeit biztosítja, az adóbevallásait a vonatkozó előírások szerint benyújtja, a terhére keletkező adófizetési kötelezettségeinek eleget tesz".

2014.09.09 21:01MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

A labdarúgó OTP Bank Ligában 14. helyén álló PMFC-Matiast működtető PMFC-SPORT Kft. vezetése megteszi az összes szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a társaság törvényes működését biztosítsa - olvasható a klub honlapján.

A pécsiek közleménye szerint az élvonalbeli csapatot működtető gazdasági társaság "a csapat működési feltételeit biztosítja, az adóbevallásait a vonatkozó előírások szerint benyújtja, a terhére keletkező adófizetési kötelezettségeinek eleget tesz". Mint az olvasható, a cég taggyűlése által elfogadott éves beszámolóját a vonatkozó jogszabályok szerint közzétette, az adószáma törlésére vonatkozó eljárás jogszerűségét pedig vitatja.

A Figyelő című hetilap írt arról, hogy megindulhat a felszámolás a Pécs labdarúgócsapatát működtető cég ellen, a klubot pedig bármikor kizárhatja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A lap állítása szerint az együttest működtető PMFC-SPORT Kft. ellen ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bejelentése nyomán immár több mint egy hónapja megindult a kényszertörlési eljárás. Hozzátették: az azt elrendelő végzésben a Pécsi Törvényszék Cégbírósága a további működéstől is eltiltotta a társaságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.