Öregfiúk derbi

FTC-Chelsea helyett Fradi-Újpest lesz az új stadion megnyitója

"Ugyanúgy oda fogok csúszni Kovács Zolinak, Lipcsei Peti pedig majd befűzi a lilák védőit..."

2014.07.28 21:04MTI
Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Jövő hétfőn, a Chelsea elleni stadionavató labdarúgó-mérkőzés előtt hat nappal a Ferencváros és az ősi rivális Újpest öregfiúk csapatainak összecsapásával rendezik meg a zöld-fehérek új otthonának, a Groupama Aréna főpróbáját. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a találkozót kizárólag a mérkőzés napjáig bérletett váltott szurkolók, valamint a stadion építkezésében résztvevő munkások és hozzátartozóik tekinthetik meg, mégpedig ingyen.

A 20.30 órakor kezdődő meccs egyben jótékony célt is szolgál, ugyanis az összecsapás dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordítják. Dragóner Attila, a zöld-fehérek korábbi játékosa a találkozóval kapcsolatban megjegyezte, ugyanolyan szenvedéllyel fognak küzdeni a csapatok, mint annak idején: "Ugyanúgy oda fogok csúszni Kovács Zolinak, Lipcsei Peti pedig majd befűzi a lilák védőit..." Kovács Zoltán, az újpestiek korábbi csatára, jelenlegi sportigazgatója elmondta, sajnálja, hogy nem fiatalabb hat-tíz évvel, ugyanis fantasztikus hangulata van a stadionnak, amelyet megérdemel a magyar futball és a Ferencváros.

Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója közölte, a találkozón tesztelik, hogy rendben van-e a világítás, a hangosítás, jól működnek-e a kamerák, a 220 képernyő vagy a két eredményjelző.

Az újdonságok között említette a brazíliai világbajnokságon is használt gólvonal-technológiát, valamint a Tracab Online elnevezésű mérkőzéselemző szoftvert, amely minden egyes játékos pályán nyújtott teljesítményéről folyamatosan szolgáltat adatokat. Szekeres Tamás hangsúlyozta a találkozón szintén kipróbálására váró vénaszkenneres beléptető rendszerrel kapcsolatban, használatának egyetlen célja, hogy kiszűrjék azokat, akik csak a rendbontás kedvéért járnak mérkőzésekre.

Megjegyezte, a rendszer megállapítja, hogy valóban a kártya tulajdonosa akar-e bejutni a stadionba, az azonosítás a regisztrációnál generált számsor alapján történik. Ezt a számsort más adatbázissal összevetni nem lehet, a szurkolók azonosítására vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen. Hozzátette: azoknak a drukkereknek, akik ezt elfogadják, nem fog gondot okozni az új rendszer, amellyel a meccslátogatás családi élménnyé válhat a Groupama Arénában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.