Büntetőkkel, de sikerült

Vízilabda Eb: nehézkesen, de elődöntőben az olaszok is

Az olasz női válogatott büntetőkkel legyőzte a görögöket az elődöntőbe jutásért zajló keresztbejátszásos meccsen a budapesti vízilabda Európa-bajnokság keddi játéknapján, így - a másik ágon az oroszokat verő magyar csapathoz hasonlóan - a legjobb négy közé jutott.

2014.07.22 19:47MTI
MTI/Kovács Tamás

Eredmény, nők, keresztbejátszás az elődöntőért:
Olaszország-Görögország 11-9 (2-2, 3-2, 1-2, 1-1 - büntetőkkel 4-2)

A két együttes fej fej mellett haladt, egyik sem tudott szert tenni nagyobb előnyre, félidőben 5-4-re vezettek az itáliaiak. A folytatásban az Európa-bajnoki címvédő olaszok elhúztak 6-4-re, de a 2012-es Eb-második görögök tartották magukat, s kiegyenlítettek (6-6).

A zárónegyedben egy-egy gól esett mindkét oldalon, így következhetett a büntetőpárbaj. Az ötméteres-dobásban pedig az olaszok bizonyultak jobbnak. Csütörtökön a B csoportban győztes spanyolokkal 16.30 órától száll vízbe a magyar válogatott a döntőbe jutásért. A másik elődöntőben az

A kvartettben első holland gárda - amely a spanyol csapathoz hasonlóan automatikusan lépett tovább a legjobb négy közé - az olaszokkal csap össze, ugyancsak csütörtökön, 18.00 órától.

Korábban:
keresztbejátszás az elődöntőért:
Magyarország-Oroszország 11-7 (2-1, 4-1, 3-3, 2-2)

az Eb női tornájának 7. helyéért:
Franciaország - Nagy-Britannia 8-5 (3-1, 1-2, 3-1, 1-1)

MTI/Kovács Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.