Foci vb - 2014

Putyin már készül a 2018-as világbajnokságra

Az orosz államfő dicsérte a vasárnap zárult brazíliai labdarúgó-világbajnokság szervezőit, s azt szeretné, hogy a két ország egyeztesse a világesemények során szerzett tapasztalatait.

2014.07.15 11:58MTI

Brazília 2016-ban nyári olimpiát rendez, míg Oroszország az idén februárban a téli játékoknak adott otthont Szocsiban, 2018-ban pedig a következő futball-vb házigazdája lesz.

"Tudjuk, hogy milyen magas színvonalú volt a brazíliai vb, s ehhez milyen pénzügyi és szervezésbeli erőfeszítésekre volt szükség" - mondta hétfőn Putyin, miután Brazíliavárosban egyeztetett Dilma Rousseff brazil államfővel.

Az orosz elnök hozzátette, a két év múlva sorra kerülő ötkarikás játékokon is jelen lesznek megfigyelőként, s a vb és az olimpia tapasztalatait felhasználva készülnek majd fel a 2018-as világbajnokság megrendezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.