Szocsi

Nem zárja ki 2018-as indulását az oroszok sztárműkorcsolyázója

Nem zárja ki, hogy "célba veszi" a 2018-as pjongcsangi olimpiát Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok sztárműkorcsolyázója, aki előbb sérülés miatt visszalépett a szocsi játékoktól, majd bejelentette visszavonulását.

2014.02.19 10:02MTI
sochi2014.com

"Ha kell, akár tízszer is megműttetem magam. Nem kizárt, hogy megpróbálkozom az ötödik olimpiámmal" - jelentette ki a 31 éves Pljuscsenko, aki a múlt csütörtöki rövidprogramra készülve bemelegítés közben sérült meg.

A 2006-ban, Torinóban olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok orosznak egy sikertelen ugrásban megrándult a dereka.

A korábban komoly műtéten átesett Pljuscsenko erős fájdalomra panaszkodott és bár a közönség hosszan biztatta, végül úgy döntött: nem vállalja a versenyzést.

Az orosz szövetség január 22-én döntött úgy, hogy a csapatverseny mellett Jevgenyij Pljuscsenkót indítja egyéniben is, jóllehet a nemzeti bajnokságban a sztársportoló második lett Makszim Kovtun mögött.

Utóbbi viszont csak az ötödik helyen végzett a budapesti Európa-bajnokságon, ezért a szövetség - zártkapus összevetés után - Pljuscsenko mellett döntött. Az oroszoknak a férfiak olimpiai mezőnyében csak egy kvótájuk volt, így ugyanannak a versenyzőnek kellett indulnia egyéniben és a csapatversenyben is.

A múlt héten a téli olimpiák történetében először megrendezett műkorcsolya-csapatversenyben a Pljuscsenko vezette orosz csapat bizonyult a legjobbnak. A 31 éves sportolónak az volt a negyedik olimpiai érme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.