Vb-2014

Minden tévés nézettségi rekord megdőlt Németországban

Németországban 34,65 millióan figyelték a képernyők előtt Joachim Löw csapatát, a korábbi csúcsot a Brazília ellen öt nappal korábban 7-1-re megnyert elődöntő tartotta 32,57 millió nézővel.

2014.07.14 09:57MTI
freedigitalphotos.net/Rawich

Minden televíziós nézettségi rekordot megdöntött Németországban vasárnap a világbajnoki döntő, amelyen a német labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte Argentínát.

Az ARD csatorna mérése szerint 34,65 millióan figyelték a képernyők előtt Joachim Löw csapatát, a korábbi csúcsot a Brazília ellen öt nappal korábban 7-1-re megnyert elődöntő tartotta 32,57 millió nézővel.

Az új rekord nem számol azokkal a további milliókkal, akik köztéri kivetítők előtt vagy sörözőkben szurkolták végig a közvetítést. A finálé alatt a tévézők 86,3 százaléka választotta a közszolgálati adót, azaz más csatornára alig kapcsolt valaki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.