Vb-2014

Ujjongó német játékosok

Túláradó örömmel nyilatkoztak a világbajnok német válogatott labdarúgói, miután a vasárnapi döntőben hosszabbítás után 1-0-ra legyőzték Argentínát.

2014.07.14 09:45MTI
freedigitalphotos.net/tungphoto

Mario Götze, a győztes gól szerzője:
"Nem volt egyszerű számomra az elmúlt idény és a vb sem. Olyan, mintha álmodnám az egészet. Büszke vagyok a csapatra és mindarra, amit itt Brazíliában véghez vittünk. Megérdemeltük a kupát."

Manuel Neuer, a vb legjobb kapusa:
"Hihetetlen! Szuper csapatunk van, és mögötte remek a stáb is. Valamikor vége szakad majd az ünneplésnek, de utána is mindennap vigyorral az arcunkon fogunk ébredni."

Philipp Lahm csapatkapitány:
"Elképesztő, amit nyújtottunk, és amit gürcöltünk. Ez emeli ki ezt a csapatot, csodálatos érzés."

Bastian Schweinsteiger:
"Még mindig nem tudom felfogni. Élvezzük a pillanatot, és köszönjük a támogatást egész Németországnak. Ma mindenhol ünneplés lesz!"

Miroslav Klose, a vb-k történetének legeredményesebb játékosa: "Fantasztikus sikert arattunk, ez volt a hab a tortán. Mindig arról álmodtam, hogy ott fenn állok a kupával, és lenézek a stadionra. Őrület."

André Schürrle:
"Felfoghatatlan. Amikor lefújták a meccset, elkezdtek potyogni a könnyeim. Nem tudtam, mit tegyek. Gyönyörű ez a kupa, és az én kezemben csillog. Egy másodpercet sem fogunk aludni, a repülőgép indulásáig csak ünneplünk, aztán otthon kezdődhet a buli a szurkolókkal."

Jerome Boateng:
"Szétvet az öröm, ez leírhatatlan. Egész Németország büszke lehet ránk, most ünneplés jön kifulladásig. Ma mindenki táncolhat a vállamon."

Mats Hummels:
"Egyike vagyok azoknak, akiknek még össze kell szedniük magukat. Még nem is tudok igazán ünnepelni. Mintha még egy másik világban lennék, és nem jutna el semmi az agyamig. Tudtuk, hogy kiegyenlített lesz a döntő, megvolt a sikerhez szükséges parányi szerencse is, de ez így teljesen rendben van."

Lukas Podolski:
"Szuper csapatot alkotunk. Megszereztük azt, amiért annyit dolgoztunk."

Christoph Kramer, akit egy ütközés után le kellett cserélni:
"Nem emlékszem túl sok mindenre, de ez végül is teljesen mindegy most."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.