Vb-2014

Messié az Aranylabda

A döntőben vesztes argentin csapat kapitánya, Lionel Messi lett a brazíliai labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosa, így ő érdemelte ki a torna Aranylabdáját.

2014.07.14 07:00MTI
Forrás: YouTube

A 27 éves sztárjátékos négy gólt szerzett a tornán, így elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy Argentína 1990 után újra világbajnoki ezüstérmet szerzett. A torna legjobb kapusa, ezzel az Aranykesztyű tulajdonosa a vb-győztes német válogatott hálóőre, Manuel Neuer lett.

A legjobb fiatal játékosnak járó elismerést Paul Pogba, a negyeddöntős francia válogatott középpályása érdemelte ki, míg a fair play-díjat a szintén a legjobb nyolcig jutott Kolumbia kapta.

Az eddigi legjobbak:
1982: Paolo Rossi (olasz)
1986: Diego Maradona (argentin)
1990: Salvatore Schillaci (olasz)
1994: Romario (brazil)
1998: Ronaldo (brazil)
2002: Oliver Kahn (német)
2006: Zinedine Zidane (francia)
2010: Diego Forlán (uruguayi)
2014: Lionel Messi (argentin)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.