A szállodából vitték el

Illegális jegyértékesítés: őrizetben a FIFA egyik alvállakozó cégcsoportjának vezetője

Őrizetbe vették hétfőn Rio de Janeiróban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egyik alvállalkozó cégcsoportjának igazgatóját egy illegális jegyértékesítési ügyben indított nyomozás keretében.

2014.07.08 07:30MTI
freedigitalphotos.net/tungphoto

Ray Whelant, a Match Hospitality igazgatóját a Copacabana Palace Hotelben fogták el, amelyben a FIFA vezetői - köztük Sepp Blatter elnök - laknak a vb idején. Whelan egy rendőrkapitányságon tölti az éjszakát - közölte hétfő este a rendőrség, de egyelőre nem ismertették a gyanút, amely alapján őrizetbe vették.

A Match Hospitality szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben. A rendőrség az illegális jegyeladás ügyében való nyomozás során eddig 11 embert vett őrizetbe, és 131 jegyet foglalt le, köztük 70 olyat, amelyet a vb-vendégek szórakoztatásáról gondoskodó Match Hospitality-n (MH) keresztül értékesítettek.

Az MH a FIFA fő alvállalkozója ezen a szolgáltatási területen, 240 millió dollárt fizetett a szövetségnek azért, hogy kizárólagos joga legyen a 2010-es és a 2014-es vb-n ilyen szolgáltatást nyújtani.

Blatter unokaöccse, Philippe Blatter elnöke egy olyan cégnek, amely részvényese az MH-nak. A vb jegyeinek továbbértékesítése haszon ellenében illegális Brazíliában, de a FIFA szabályait is sérti.

A brazíliai vb-re kiadott hárommillió jegyből a Match Hospitality 445 ezer értékesítésének a jogát kapta meg a FIFA közlése szerint. Azokat a jegyeket, amelyeket az MH nem értékesít, vissza kell adnia, hogy nyilvánosan eladhassák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.