Női vízilabdatorna

Magyar siker az oroszok ellen Kirisiben

Győzelemmel folytatta szereplését a magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi nemzetközi tornán, ahol pénteken Merész András szövetségi kapitány együttese a házigazdák legjobbjai ellen nyert egy góllal.

2014.07.04 17:51MTI
freedigitalphotos.net/aopsan

Eredmény:
Magyarország-Oroszország 12-11 (5-4, 3-1, 2-3, 2-3)
a magyar góllövők: Kisteleki D. 5, Szücs 2, Czigány, Antal, Kisteleki H., Keszthelyi, Csabai 1-1

A margitszigeti Európa-bajnokság utolsó felmérő állomásán a magyar csapat az amerikaiaktól és az olaszoktól elszenvedett vereséget követően a hollandok után az oroszokat is legyőzte.

A kirisi rendezvény honlapja szerint a magyarok 4-2-re, majd 5-3-ra elhúztak, a nagyszünetig pedig tovább növelték az előnyt (8-5).

A folytatásban is ők diktáltak, és - elsősorban a végül öt gólt dobó Kisteleki Dóra révén - biztosan vezettek, a harmadik negyedben 10-6-ot is mutatott az eredményjelző. A hajrázó oroszok 10-9-re még felzárkóztak, a 12-9-es magyar vezetés után azonban már csak szépíteniük sikerült, egyenlíteniük nem.

A világbajnoki erősségű hatcsapatos torna befejező napján, szombaton a magyarok a spanyolokkal játszanak.

Korábbi eredmények:
kedd: Egyesült Államok-Magyarország 13-10
szerda: Olaszország-Magyarország 15-11
csütörtök: Magyarország-Hollandia 16-12

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.