Vb-2014

Felfüggesztették Beckenbauer eltiltását, de nem utazik a vb-re

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azonnali hatállyal felfüggesztette Franz Beckenbauer június 13-án kiszabott kilencvennapos eltiltását, ennek ellenére a legendás német szakember nem utazik el a brazíliai világbajnokságra.

2014.06.27 13:50MTI
freedigitalphotos.net/tungphoto

A hírt Beckenbauer menedzsere jelentette be pénteken, a FIFA nem erősítette meg.

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauerra azért szabtak ki a futball minden területére kiterjedő eltiltást, mert nem működött együtt a 2018-as és 2022-es világbajnokság odaítélésének körülményeit vizsgáló etikai bizottsággal, noha erre a testület több alkalommal kérte.

A német futball meghatározó személyisége tagja volt a FIFA végrehajtó bizottságának, amely a következő két vb helyszínéről döntött, s Oroszországot, illetve Katart jelölte ki házigazdának.

Utóbbi helyszínnel kapcsolatban felmerült, hogy szavazatvásárlásokra került sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.