Foci-vb

Egyelőre nem okoz nagyobb fennakadást a Rio de Janeiró-i repülőtéri sztrájk

A szakszervezetek 12 százalékos béremelést és munkaidőcsökkentést akarnak elérni, továbbá a vb idejére pótlékot követelnek a többletmunka fejében.

2014.06.12 12:53MTI
freedigitalphotos.net/James Barker

Néhány órával a labdarúgó világbajnokság megnyitója előtt részleges sztrájk kezdődött Rio de Janeiro repülőterein, de a munkabeszüntetés nem okoz nagyobb fennakadást.

A SIMARJ szakszervezet felhívására 24 órás munkabeszüntetéssel tiltakozik a repülőtéri személyzet amiatt, hogy zátonyra futottak a hónapok óta folyó bértárgyalások.

Brazil médiajelentések szerint a helyi idő szerint éjfélkor kezdődött sztrájk első óráiban nem mutatkozott lényeges zavar az utasok kiszolgálásában azért sem, mert egy munkaügyi bíróság döntése értelmében az alkalmazottaknak legfeljebb 20 százaléka vehet részt a munkabeszüntetésben.

Sem a Galeao nemzetközi repülőtéren, sem a belföldi forgalom nagy részét lebonyolító Santos Dumont repülőtéren nem alakultak ki hosszú sorok.

A szakszervezetek 12 százalékos béremelést és munkaidőcsökkentést akarnak elérni, továbbá a vb idejére pótlékot követelnek a többletmunka fejében.

A vb alatt várhatóan Brazíliába húszezerrel, ezen belül Rióba kétezerrel több légi járat érkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.