A mérkőzés mezét Ferenc pápa is megkapta

Magyar cigány labdarúgó válogatott a svájci gárdisták ellen

A Vatikánhoz közeli római sportpályán mérte össze erejét a magyar labdarúgó cigány válogatott és a svájci gárdisták csapata.

2014.06.05 03:30MTI
Forrás: Wikipedia

A magyar cigány válogatott játékosai harmadik alkalommal léptek pályára a a svájci gárdisták ellen - mondta el Mezei István, a cigány válogatott menedzsere a némi késéssel kezdődött találkozó első perceiben.

A magyar labdarúgó cigány válogatottat 1995-ben útjára indító Mezei emlékeztetett arra, hogy a csapat először 2011-ben játszott a svájci gárdistákkal Rómában. Ezt követően a felcsúti pályára hívták meg a pápa biztonságára vigyázó vatikáni testőröket, most pedig ismét Róma volt a helyszín.

A Szent Péterről elnevezett római pályán rendezett szerdai meccsről nem hiányzott a közönség: a Rómában élő magyarok és a Vatikánban szolgáló magyar papok természetesen a magyar csapatnak szurkoltak.

"Rúgd el magadtól az intoleranciát!" - címmel adott hírt a mérkőzésről a L'Osservatore Romano szentszéki napilap. "Ennek a találkozónak erkölcsi üzenete van a népek és az egyház felé is: az, hogy figyeljenek ránk és tiszteljenek bennünket!" - hangoztatta a Vatikáni Rádió magyar adásának adott interjúban Mezei István.

A magyar cigány válogatott mérkőzése megelőzte a Vatikánban csütörtök-pénteken zajló nemzetközi cigánypasztorációs találkozót. A cigány csapat játékosai a szerdai általános audiencián elsőként találkoztak - a köztudottan focirajongó - Ferenc pápával, akinek egy őt ábrázoló festményt is átadtak, Varga Istvánné alkotását. A svájci gárdisták csapatától pedig az egyházfő a mérkőzés hivatalos mezét kapta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.