Segítség a földrengés áldozatainak

A Svájci Gárda tagjai is segítik az olasz földrengés áldozatait

A Vatikán, illetve a katolikus egyházfő "őrei", a Svájci Gárda tagjai is segítik az olaszországi földrengés áldozatait.

2012.06.03 09:19MTI

A Szentszék lapja, az Osservatore Romano a hét végén arról számolt be, hogy a világ legkisebb hadseregének 20 tagját küldték a súlyos földrengések által sújtott északkelet-olaszországi Emilia Romagna tartományba. 

Az újság szerint az önkéntesek néhány napra búcsút mondtak hagyományos uniformisoknak, és saját költségükön utaztak az érintett térségekbe, hogy segítsék a földrengések, illetve az utórezgések által érintett körzetek lakóit. Az ország északkeleti részét tíz nap alatt két erős földrengés rázta meg. A természeti katasztrófa 23 halálos áldozatot követelt, és több mint 14 ezren váltak hajléktalanná. A pápa védelmét ellátó Svájci Gárda 110 főből áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.