Vb - 2014

Nincs meglepetés van Gaal holland keretében

A holland szakvezető valamennyi hadra fogható sztárját nevezi a június 12-én kezdődő világbajnokságra.

2014.05.31 14:58MTI
Fotó: Facebook/Het Nederlands Elftal

A tréner hat játékostól vett búcsút szombaton, köztük Jeroen Zoet kapustól és négy U21-es válogatott tehetségtől, a hatodik kimaradó, Patrick van Aanholt helyett pedig a 20 éves védőnek, Terence Kongolónak szavazott bizalmat.

A 23 fős, végleges keretben négy olyan futballista van, aki az előző két vb-n is szerepelt: Dirk Kuyt, Arjen Robben, Wesley Sneijder és Robin van Persie. További három játékos, Nigel de Jong, Klaas-Jan Huntelaar és Michel Vorm tagja volt a négy évvel ezelőtt ezüstérmes gárdának.

Van Gaal a vb előtt sérülés miatt elvesztette két kulcsjátékosát a középpályáról Kevin Strootman és Rafael van der Vaart személyében.

A hollandok június 13-án a címvédő spanyolokkal játsszák első csoportmeccsüket, majd Ausztráliával és Chilével találkoznak a brazíliai tornán.

A 23 fős keret:

kapusok: Jasper Cillessen (Ajax Amsterdam), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)

védők: Daley Blind (Ajax Amsterdam), Stefan de Vrij (Feyenoord), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Joel Veltman (Ajax Amsterdam)

középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Leroy Fer (Norwich City), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV Eindhoven)

csatárok: Memphis Depay (PSV Eindhoven), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.