A kormány megint beleavatkozik

Pluszforrás a Hungaroringnek

Arról is döntött a kormány, hogy a Forma-1 közvetítések szerződéseit felülvizsgálják annak hosszú távú, biztonságos finanszírozása érdekében.

2014.05.30 19:45MTI
Forrás: Wikipedia

A kormány egyetért a Hungaroring Sport Zrt. 2014. évi rendezvényei támogatásának kiegészítésével, és felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjanak a szükséges források - legfeljebb 600 millió forint - ütemezett rendelkezésre állásáról.

A határozatból kiderül, hogy a Formula 1 televíziós közvetítéséhez kapcsolódó szerződéses díjakat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) közvetlenül és teljes mértékben meg kell térítenie a Formula One World Championship Limited részére.

A kormány mostani határozatában előírja, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter az MTVA-val együttműködve vizsgálja felül a Formula 1 televíziós közvetítői jogdíjára, illetve a televíziós közvetítés gyártására vonatkozó szerződéseket, és dolgozzon ki megoldási javaslatot a jogdíjak és szerződéses díjak hosszú távú, biztonságos finanszírozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.