Két hét múlva indul!

Foci-vb: az első csapat már megérkezett

Megérkezett szerdán a két hét múlva kezdődő labdarúgó-világbajnokságra a 31 külföldi csapat közül az első, Ausztrália.

2014.05.29 07:28MTI
freedigitalphotos.net/tungphoto

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára, Jérome Valcke Twitter-üzenetben köszöntötte az ausztrál válogatottat, bejegyzésébe az együttes népszerű becenevét, a soccer (labdarúgás) és a kangaroos (kenguruk) szavakból született socceroos kifejezést is beleillesztve adott hírt arról, hogy az együttes gépe földet ért a dél-amerikai országban.

Az ausztrál válogatott a B csoportban szerepel a címvédő Spanyolországgal, Chilével és Hollandiával.

A gárda június 13-án a Brazília nyugati részén fekvő Curitibában játssza első mérkőzését Chilével, addig is a Rio de Janeirótól mintegy 300 kilométerre északnyugatra lévő Vitoriában készül, június 6-án Salvador ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését.


Ausztrália 1974, 2006 és 2010 után negyedik alkalommal vesz részt labdarugó-világbajnokságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.