Julio Cesar elégedett

Foci-vb: a brazilok kapusának most tetszik a labda

Tetszik a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdája Julio Cesarnak, a házigazda brazilok kapusának, aki szerint az adidas által fejlesztett játékszerrel most nincs probléma.

2014.05.28 10:03MTI
freedigitalphotos.net/vectorolie

"Jó a labda, kipróbáltuk. Szerintem a mezőnyjátékosok is szeretni fogják" - mondta az Internazionale és a Queens Park Rangers korábbi játékosa, aki jelenleg a kanadai Toronto FC futballistája.

Julio Cesar négy évvel ezelőtt - mások mellett - élesen kritizálta a dél-afrikai vb labdáját, a Jabulanit, amely véleménye szerint túl könnyű volt és "szitált" a levegőben. "Szörnyű, olyan labda, amelyet egy szupermarketben veszel" - fogalmazott akkor.

A mostani torna hivatalos játékszerét, a Brazucát két és fél éven át fejlesztették, a készítők a brazil életstílust akarták szimbolizálni a rajta feltűnő rengeteg színnel.

A Brazuca mindössze 437 gramm súlyú, teljesen szintetikus anyagból készült, nem varrták, hanem ragasztották, és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség előírásának megfelelően 69 centiméter kerületű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.