Játékosként az NHL-t is megjárta

KHL-es edző érkezhet a dunaújvárosi hokicsapathoz

Játékosként NHL-t, edzőként pedig KHL-t megjárt vezetőedzője lehet a következő szezontól a magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes Dab.Docler jégkorongcsapatának.

2014.05.21 09:17MTI

A dunaújvárosi klub honlapja alapján a vezetők szóban már megállapodtak a kanadai Donald MacLeannel, aki az orosz profiligában (KHL) szerepelt Medvescak Zagreb együttesétől érkezik, s a tervek szerint napokon belül alá is írják a szerződést.

A játékosként több mint félezer AHL-es (American Hockey League) meccsig jutott center az NHL-ben (észak-amerikai profiliga) is bemutatkozott (44 mérkőzésen 13 pontig jutott), majd 2011-ben egy dániai és svédországi kitérő után a Medvescak Zagreb EBEL-es csapatában fejezte be a pályafutását.

Az edzői stábban továbbra is számítottak rá a horvát fővárosban: 2012-ben és 2013-ban az EBEL-ben volt másodedző, majd tavaly a KHL-ben is ezt a posztot látta el.

Közben két éve a horvát válogatott vezetését is átvette - előbb megnyerte a csapattal a divízió II/A csoportot, idén pedig az ezüstérmet szerezte meg a lengyelek mögött a divízió I/B-ben - áll a klub honlapján. Donald MacLean a tervek szerint augusztus elsejétől áll munkába Dunaújvárosban, a megbízása pedig egy évre szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.