A szörfdeszka rosszabbul járt

Sértetlenül túlélte a cápatámadást a szörfös

A cápa feljött a víz alól és megpróbálta megenni.

2014.05.17 03:30MTI
Forrás: Wikipedia

Andrew McLeod két társával szörfözött szerdán Elliston közelében, amikor egy négy és fél méter hosszú fehér cápa támadta meg.

A cápa beleharapott a szörfdeszkába, amelyről a férfi leesett. McLeodnak sikerült elúszni a ragadozó mellett, visszamászni a szörfdeszkára és kijutni a partra.

"Iszonyú szerencséje volt. A cápa feljött a víz alól és megpróbálta megenni őt. Ha a lába vagy a keze beleért volna a vízbe, vagy ha kisebb szörfdeszkája lett volna, bizonyosan megöli őt" - mondta a férfi egyik társa, Tyrone Swan az ABC ausztrál televíziónak.

A szörfdeszka szélén két cápaharapás nyoma jelzi a nem mindennapi kalandot.

Az Adelaide-től 640 kilométerre nyugatra fekvő Elliston közelében 2000-ben egy 17 éves szörföst megölt egy cápa. Az elmúlt két évben a nyugat-ausztráliai partok közelében hat úszót, illetve más vízi sportot űzőt ölt meg cápa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.