Nem találták meg a holttestét

Csak a sapkája és a szemüvege maradt meg a cápa áldozatának

Hosszasan próbáltak a nyomára bukkanni annak a 63 éves nőnek, akit csütörtök reggel egy cápa ragadott magával, amikor ő a vele együtt úszóktól eltávolodott, de csak az úszósapkája és a szemüvege került elő.

2014.04.04 11:42MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Csak az úszósapkáját és az úszószemüvegét találták meg annak az ausztrál nőnek, akit egy hatalmas cápa ragadott magával csütörtökön a kontinens keleti partvidékén. A 63 éves Christine Armstrong - mint minden reggel már hosszú évek óta - barátaival és a férjével úszott egy Sydneytől több száz kilométerre délre fekvő falu, Tathra strandja közelében. Egy ponton elszakadt a csoporttól és egyedül úszott a part felé, amikor egy cápa megtámadta.

A férj szerint a ragadozó olyan nagy volt, hogy feleségének semmi esélye sem volt vele szemben, szerinte az asszonynak ideje sem volt felfogni, mi történik vele, az állat egy pillanat alatt magával ragadta a mélybe. A hatóságok hajókkal és helikopterrel indultak a nő keresésére, de csütörtök estére csak az úszósapkáját és -szemüvegét találták meg. Tetemét tovább keresik két hajóval.

Hatósági adatok szerint az elmúlt 100 évben 168 embert öltek meg cápák Ausztrália partjainál. Az utóbbi időben elszaporodtak a cápatámadások, szakértők szerint a lakosság számának emelkedése és a vízisportok népszerűségének növekedése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.