UEFA

Foci: időleges kizárással sújthatják a sérülést okozó játékost

"A sérülést okozó játékos arra az időre hagyja el a pályát, amíg a sérült futballista be nem kapcsolódik ismét a játékba, vagy a helyén csapatba nem áll egy cserejátékos".

2014.05.14 13:55MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a sérülést okozó játékos átmeneti kiállítását fogja javasolni a sportág szabályalkotó testületének (IFAB).

Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának olasz vezetője az esti Európa Liga-döntő előtt rendezett torinói sajtótájékoztatón beszélt erről.

"Ezt az új szabályt fogjuk javasolni az IFAB-nak: a sérülést okozó játékos arra az időre hagyja el a pályát, amíg a sérült futballista be nem kapcsolódik ismét a játékba, vagy a helyén csapatba nem áll egy cserejátékos" - bontotta ki az elképzelést.

A jelenlegi gyakorlatot igazságtalannak tartja Collina, mivel a vétkes futballista - bár figyelmeztetést kap - a pályán maradhat, miközben a vétlen csapat emberhátrányban kénytelen játszani egy ideig.

Az új szabály - amint azt a korábbi játékvezető pontosította - csak arra az esetre lenne vonatkoztatható, ha a bíró a veszélyesnek minősített mozdulatért sárga lapos figyelmeztetésben részesíti a szabálytalankodót.

Az IFAB a rendes ülését - amely jogosult a játékszabályok módosítására - általában február végén, március elején tartja, így az új javaslatot illetően vélhetően majd csak jövőre foglalhat állást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.